Articole publicate
O selecție de portrete, reportaje și eseuri publicate în ultimii ani:

Un eseu despre moștenirea fostului baschetbalist Kobe Bryant și cum învățăm să privim idolii sportivi mai complex, publicat pe Lead.ro în ianuarie 2020 și câștigătorul locului 2 la Premiile Asociației Presei Sportive Internaționale.

Dacă cineva poate reveni de nouă ori, Nora Mork e acea jucătoare. E ce aude des handbalista norvegiană de 28 de ani de când s-a operat pentru a noua oară la genunchi, în august 2019, după primul meci pentru noua ei echipă, CSM București. E ce-și spune și ea mereu. Știe că poate s-o facă. Dar ar fi vrut să nu fie nevoită. Text publicat pe Lead,ro, în februarie 2020. Fotografii: Frode Sandbech/Red Bull Content Pool

Când a ieșit la pensie, Elena Pagu a început să alerge. Acum are 94 de ani și e campioană mondială. Ce-am învățat de la ea. Fotografii de Andrei Pungovschi.

Într-un sport al bărbaților, Cristiana Oprea luptă cu stereotipurile și cu pierdicile financiare pentru visul de a deveni pilot de raliu și de a fi un exemplu pentru alte femei. Mama ei, care i-a transmis încredere și pasiunea pentru mașini, îi e alături la fiecare pas. Text publicat în noiembrie 2018, în DoR#34, cu fotografii de Andreea Retinschi.

Povestea ascensiunii Simonei Halep spre locul 1 în clasamentul mondial și a luptei cu propria neîncredere, scrisă împreună cu Ani Sandu pentru DoR#30. Ilustrații de Dan Ungureanu, fotografii de Matei Buță.

Un portret al celui mai bun înotător român, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se antrenează zilnic cu gândul la aurul olimpic. Fotografii și video de Radu Vișan.

În 2014-2014 am urmărit timp de un sezon Generația 98 crescută la Academia de fotbal Gheorghe Hagi. Am însoțit echipa din care făceau parte Ianis Hagi și Florinel Coman (care în 2019 au ajuns cu naționala în semifinaele Campionatului European de tineret), la antrenamente, la școală, la masă și la temele făcute în hotel, și am vorbit cu antrenori și oameni din conducerea Academiei despre proiectul în care Hagi a investit milioane de euro pentru a crește viitori fotbaliști care să califice din nou România la turnee finale. Fotografii de Cosmin Moței și Antonio Cioarek.

După ce-am văzut-o pe Cristina Neagu jucând la Campionatul Mondial din 2015, unde a fost cea mai bună marcatoare și jucătoare a turnelui, iar România a obținut o medalie de bronz, am vorbit cu aproape 40 de oameni despre drumul ei în handbal, am fost la antrenamente de junioare, ca să înțeleg cum crește o jucătoare în România, și la meciuri de Liga Campionilor la Gyor și Buducnost, ca să înțeleg impactul ei la nivel internațional. După trei luni de documentare, am vorbit și cu ea, cu doar câteva zile înainte de tipar. Portret nominalizat la Premiile Superscrieri. Fotografii de Mircea Roșca.

În 2016, am urmărit revenirea Cătălinei Ponor în gimnastica de performanță, la 28 de ani, și ratarea calificării echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru prima oară în 40 de ani în care România a dominat ierarhiile mondiale.

Pentru a scrie în 2013 povestea ascensiunii în tenis a Simonei Halep, am vorbit cu primii ei antrenori, cu profesorii ei din liceu, cu membrii echipei și ai familiei. Am văzut-o jucând la un turneu în Paris și antrenându-se pe un teren indoor din complexul de la Roland Garros, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat în 2018. Ilustrații de Mircea Drăgoi, fotografii de Cătălin Georgescu.
Textul a câștigat în iunie 2014 Superscrierea Cititorilor, un proiect al Fundației Friends for Friends.

Un eseu documentat despre discriminarea și inegalitățile din sportul feminin, publicat în septembrie 2019, în DoR#37. Textul a câștigat Premiul I la Premiile Superscrieri, categoria Opinie, și locul doi la European Press Prize. Ilustrații de Irina Perju.